Головна » 2018 » Апрель » 4 » Вивчаємо рідний край
21:56
Вивчаємо рідний край

Миколаївщина багата на талановитих митців, відомих своєю невтомною працею, сподіваннями та здобутками.
28 березня 2018р. учні 5 класу Гранки-Кутівської школи, які вивчають факультативний курс «Рідний край», разом із учителем природознавства Балюк К.В. та класним керівником Язвінською Л.І. відвідали Громадський народний літературно-мистецький  музей імені Уляни Кравченко та Миколи Устияновича.
Екскурсію провела директор музею Марія Михайлівна Ганич. Школярі були зачаровані розповіддю про життєвий шлях Уляни Кравченко, першої галицької україномовної поетеси. Своїми творами вона прагнула розбудити в людях віками приспане почуття людської та національної гідності та гордості. Глибокий слід залишив у серцях дітей життєвий шлях Миколи Устияновича, людини зі щирим і відданим серцем патріота. Він був священиком, подвижником, поетом і письменником. Як Уляна Кравченко, так і Микола Устиянович щиро любили Бога, знедолену Україну , свій народ, бажаючи йому волі та добра.
Натхненна розповідь Марії Михайлівни про ці дві світлі особистості посіяла в душах дітей зерно любові до поезії та рідного краю.
На завершення екскурсії п’ятикласники відвідали каплицю Різдва Христового («Писанка»), збудовану на Підлісянській горі на честь 2000-ліття Різдва Христового, до якої веде Хресна дорога, де всі склали подячну молитву Богові.

 

Переглядів: 323 | Додав: bkv_ | Рейтинг: 5.0/1